Popis namirnica koje možete donirati za izbjeglice iz Ukrajine

Hrvatski Crveni križ započinje s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:

  • HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu
  • HIGIJENA za odrasle: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci; pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu

Građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine navedene proizvode mogu donirati u GDCK Novi Marof , a pomoć se prikuplja na lokaciji Društvenog doma u Ključu (u blizini kuće slikara Ivana Rabuzina, crkve) u Novom Marofu u sljedećim terminima:

  • 1. dan prikupljanja : petak, 11.03. u vremenu od 10 do 16 sati
  • ostale dane: ponedjeljak i srijeda od 9 do 12, utorak od 13 do 16 sati

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga. Novčana sredstva mogu se donirati :

  • pozivom na humanitarni telefon 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru).
  • uplatom na žiro račun:
    IBAN: HR0923600001503056530
    Poziv na broj odobrenja : 705
    Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
    Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
    Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX
  • putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati GDCK Novi Marof na broj 042 611 401. U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ se zahvaljuje svima na donacijama.