Uoči blagdana podijeljeni humanitarni paketi za potrebite

Kako bi barem malo olakšali životne okolnosti osoba u socijalnoj potrebi, Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof povodom predstojećih blagdana pripremilo je prehrambene, higijenske i dječje pakete pomoći.

Ukupno je podijeljeno 240 paketa pomoći (4.144 kg) u vrijednosti 26.980,94 kune, a osigurani su kupnjom iz vlastitih sredstava te donacijama pravnih osoba. Pakete pomoći primilo je 227 kućanstava i 350 članova njihovih obitelji s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko, a kategorija korisnika obuhvaća osobe u socijalnoj potrebi korisnike Centra za socijalnu skrb Novi Marof, korisnike socijalnog programa GDCK Novi Marof, kao i osobe koje se zbog trenutnih životnih okolnosti nalaze u socijalnoj potrebi.

Zajedno s ranije podijeljenim obiteljskim paketima solidarnosti prikupljenima u akciji „Solidarnost na djelu 2021.“ GDCK Novi Marof tijekom studenog i prosinca 2021. podijelilo je 295 paketa humanitarne pomoći (6.336 kg) u vrijednosti 63.916,94 kune. Više informacija možete pronaći  na www.gdck-novi-marof.hr