Akcije dobrovoljnog davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog krića Novi Marof poziva Vas na akcije dobrovoljnog davanja krvi koje će se održati u listopadu i studenom u Novom Marofu.  Akcije će se održati u prostoru Vatrogasnog doma u Novom Marofu u sljedećim terminima:

  • 26. listopada 2021. (utorak), od 8,00 – 12,00 sati
  • 02. studenog 2021. (utorak), od 8,00 – 12,00 sati

Akcije se provode u suradnji s odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin uz poštivanje najviših higijenskih standarda i epidemioloških mjera sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svim darivateljima koji su primili ili će primiti cjepivo protiv COVID-a 19 preporuča se da prate preporuke za davanje krvi nakon cijepljenja. Svakodnevno stanje zaliha krvi može se pratiti na službenim stranicama OB Varaždin, a od nedavno je dostupna i aplikacija za darivanje krvi za mobilne uređaje koja pokazuje trenutno stanje u transfuzijskim centrima Zagreb, Varaždin i Rijeka.

GDCK Novi Marof poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati (18-65 godina) da se odazovu na akciju DDK. Informacije vezane za akcije dobrovoljnog davanja krvi možete dobiti u GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16, pozivom na broj 042 611 401 ili na Facebook stranici Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof.

Rezultati akcije

U organizaciji GDCK Novi Marof i Odjela za transfuzijsku medicinu OB Varaždin održane su posljednje dvije ovogodišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi.  Darivanju krvi pristupilo je ukupno 108 osoba, 71 muškarac i 37 žena, a 7 je osoba odbijeno radi manjih poteškoća uzrokovanih krvnim tlakom. Krv je uspješno darovala 101 osoba, a 3 su osobe prvi puta darovale krv.  Akcija je održana uz poštivanje najviših higijenskih standarda i epidemioloških mjera sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

GDCK Novi Marof se zahvaljuje svim darivateljima koji su se odazvali na obje akcije te darivali krv. Iduće akcije darivanja krvi u Novom Marofu biti će organizirane u ožujku 2022. godine. Stanje zaliha krvi može se pratiti na službenim web stranicama OB Varaždin.