Završena 46. akcija “Solidarnost na djelu 2018.“

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s osnovnim i srednjim školama, volonterima i članovima Crvenog križa u periodu od 11. do 31. listopada 2018. uspješno je provelo još jednu, 46. po redu humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu 2018.“

Cilj akcije bilo je prikupljanje novčanih sredstava u svrhu poboljšavanja uvjeta života, stanovanja, školovanja osoba u socijalnoj potrebi. Akcija je provedena na području 6 jedinica lokalne samouprave (gradovi Novi Marof i Varaždinske Toplice, općine Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica, Visoko) i 84 sabirna mjesta. U akciji je sudjelovao 261 volonter, većinom mladi u dobi od 14 do 18 godina, učenici osnovnih škola (Novi Marof, Podrute, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Bisag, Visoko) i Srednje škole Novi Marof, pod vodstvom svojih učitelja i stručnih suradnika.

Na dan 31. listopada 2018. na žiro računu akcije prikupljeno je 44.550,65 kuna. Prikupljena novčana sredstva sukladno rasporedit će se školama sudionicima akcije za troškova školovanja (školska kuhinja, izlet, didaktička pomagala) učenika slabijeg imovinskog statusa, s invaliditetom i poteškoćama u učenju, u fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa te GDCK Novi Marof za troškove provedbe humanitarne akcije i nabavu humanitarne pomoći korisnicima GDCK Novi Marof (paketi hrane i higijenskih potrepština, poboljšanje uvjeta stanovanja i sl.)

GDCK Novi Marof se zahvaljuje svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije Solidarnost na djelu, svojim volonterima na njihovom trudu, marljivosti i zalaganju, njihovim voditeljima i ravnateljima škola na suradnji u zajedničkom radu na poticanju mladih na volontiranje i pomaganje drugima, te građanima na iskazanom povjerenju i pruženoj podršci.