Projekt izgradnje područnog vrtića u Breznici

Općina Breznica potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za projekt izgradnje područnog dječjeg vrtića u Breznici. Iz EU fondova kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost za projekt su osigurana bespovratna sredstva u iznosu 726.259,20 EUR ili 5.471.999,94 kuna, a ostatak investicije financirat će iz općinskog proračuna Općine Breznica. Projektni partner kod prijave projekta bila je Općina Breznički Hum.

Općina Breznica planira u roku od dvije godine u naselju Breznica izgraditi područni vrtić s kuhinjom, čime će se povećati vrtićki kapaciteti za djecu rane i predškolske dobi koja sada nemaju mjesta u vrtiću. U dva nova jaslička i dva vrtićka dnevna boravka moći će se upisati 64-ero djece s područja Općine Breznica i Općine Breznički Hum.

Izgradnjom novog vrtića stvaraju se uvjeti za ostanak mladih u Općini, koji će tu graditi svoj život, stvarati obitelji i doseljavati u našu Općinu, a otvorit će se i nova radna mjesta. Također, stvaraju se jednake mogućnosti za svu djecu i njihovo uključivanje u sustav odgoja i obrazovanja od najranije dobi te povećava obuhvat djece koja sudjeluju u programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, stvarajući djeci uvjete za bolji rast i razvoj u sigurnoj okolini.

Financira Europska unija - NextGenerationEU