Božićni paketi pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof povodom božićnih i novogodišnjih blagdana pripremilo je i podijelilo pakete pomoći za osobe u socijalnoj potrebi na području svojeg djelovanja, koje obuhvaća gradove Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Ljubešćicu, Breznički Hum, Breznicu i Visoko.

Podjela paketa počela je u Tjednu solidarnosti (8. – 15. prosinca) i trajala je do 22. prosinca, a podijeljeno je 200 prehrambeno-higijenskih paketa pomoći (4,2 tone) ukupne vrijednosti 54.100,83 kune. Hrana i higijena za pripremu paketa osigurane su iz donacija građana prikupljenih u akciji „Solidarnost na djelu 2022.“, donacija pravnih osoba i vlastitih sredstava GDCK Novi Marof.

Pakete pomoći primile su osobe u socijalnoj potrebi (korisnici zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine, obitelji s više djece, samohrani roditelji, roditelji njegovatelji, samačko ili dvočlano staračko kućanstvo) i raseljene osobe iz Ukrajine u kolektivnom smještaju DOM 2 u Varaždinskim Toplicama i privatnom smještaju.