Obavijest o obvezatnoj sustavnoj deratizaciji

Obavještavamo stanovnike Općine Breznica da će Veterinarska stanica d.d. Varaždin provoditi obvezatnu sustavnu deratizaciju područja Općine, počevši od ponedjeljka 14.11.2022. Deratizacijom će se obuhvatiti naselja Bisag, Borenec, Breznica, Čret Bisaški, Drašković, Jales Breznički, Jarek Bisaški, Mirkovec Breznički, Podvorec i Tkalec, kao i sve ostale površine pogodne za razmnožavanje i zadržavanje glodavaca.

Veterinarska stanica d.d. Varaždin obavještava stanovnike da će deratizaciju obavljati s jednom zaštitnom kutijom po domaćinstvu, u kojoj će biti izložena meka. Štakori i miševi ugibaju 3-7 dana nakon uzimanja meke. Deratizacija će se obaviti u što kraćem roku, ovisno o vremenskim prilikama, a Veterinarska stanica d.d. Varaždin Vas moli:

  • da štakore i miševe zakopate,
  • da zatrovane meke ne dirate i ne premještate,
  • da sve probleme oko mjera deratizacije na licu mjesta iznesete osoblju koje obavlja deratizaciju ili na broj 099/6240-143,
  • da za vrijeme postavljanja meka na Vašim domaćinstvima bude prisutna odrasla osoba.

Za sve daljnje upute stoje Vam na raspolaganju djelatnici Odjela za higijenu, okoliš i sanitaciju Veterinarske stanice d.d. Varaždin.