Podijeljeni paketi solidarnosti za potrebite

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof posljednjeg je mjeseca u godini, u mjesecu darivanja, božićnih i novogodišnjih blagdana podijelilo pakete pomoći za osobe u socijalnoj potrebi s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko.

Pakete pomoći primilo je 181 kućanstvo s ukupno 264 članova, korisnika socijalnog programa GDCK Novi Marof ili Centra za socijalnu skrb Novi Marof. Riječ je o osobama koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, žive s 1.000,00 kuna po članu kućanstva mjesečno i u riziku su od siromaštva i socijalne isključenosti. Podijeljeno je 3 tone hrane, higijenskih potrepština i zaštitnih maski ukupne vrijednosti 43.211,08 kuna. Djeca, ali i korisnici starije dobi posebno su se razveselili slatkišima.

Paketi solidarnosti osigurani su donacijama prikupljenima u akciji „Solidarnost na djelu 2020“ i tvrtke Knauf Insulation d.o.o. GDCK Novi Marof se također zahvaljuje Društvu sportske rekreacije Strmec na donaciji, DVD-u Varaždinske Toplice u pomoći pri podjeli paketa te naravno svima koji su svojim doprinosom pridonijeli realizaciji ovih humanitarnih aktivnosti i uljepšali blagdane onima kojima je pomoć potrebna.