Završena 48. akcija “Solidarnost na djelu 2020.“

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof početkom studenog 2020. uspješno je završilo s provedbom 48. akcije „Solidarnost na djelu 2020.“ U akciji je prikupljeno 2,2 tona materijalne pomoći (hrana i higijena) procijenjene vrijednosti 35.928,00 kuna, dok je putem žiro računa akcije uplaćeno 1.393,60 kuna novčanih donacija.

Ovogodišnja akcija provodila se u neizvjesnim okolnostima epidemije koronavirusa, a cilj nam je bio prikupiti potrebnu pomoć za potrebite te održati tradiciju i kontinuitet najstarije humanitarne akcije u Republici Hrvatskoj, uz poštivanje epidemioloških mjera i smanjenje rizika od zaraze za sudionike. Akcija se provodila na području 6 jedinica lokalne samouprave s područja djelovanja GDCK Novi Marof, a obuhvatila je 91 sabirnih mjesta i 111 vrijednih volontera, djelatnika i učenika iz 6 dječjih vrtića, 8 osnovnih škola i Srednje škole Novi Marof. Prikupljena materijalna i novčana dobra GDCK Novi Marof upotrijebit će za pripremu paketa pomoći koje će u Tjednu solidarnosti od 8. do 15. prosinca i dane uoči Božića primiti osobe u socijalnoj potrebi s područja našeg djelovanja (Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica, Visoko).

GDCK Novi Marof se zahvaljuje svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije „Solidarnost na djelu 2020.“, a posebno djelatnicima, učenicima, ravnateljima i ravnateljicama koji su i u ovim izazovnim vremenima pokazali veliko srce i solidarnost za one kojima je pomoć potrebna.