Akcije dobrovoljnog davanja krvi u srpnju

Gradsko društvo Crvenog križa Novi tijekom mjeseca srpnja organizira dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu.

Akcije će se održati u prostoru Vatrogasnog doma u Novom Marofu u sljedećim terminima:

  1. 07. srpnja 2020. (utorak), od 8,00 – 12,00
  2. 14. srpnja 2020. (utorak), od 8,00 – 12,00 sati

Akcije se provode u suradnji s odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin uz poštivanje najviših higijenskih standarda i epidemioloških mjera sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od koji su najvažnije:

  • održavanje socijalne distance : osobni razmak između darivatelja od 1 do 2 metra te izbjegavanje rukovanja,
  • osiguran punkt za dezinfekciju,
  • ograničavanje broja darivatelja koji su istovremeno u jednom prostoru ( 4 darivatelja u prostoru za punkciju/darivanje).

    Sukladno trenutačnom stanju zaliha krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu OB Varaždin GDCK Novi Marof posebno moli građane koji imaju krvnu grupu 0+ te 0- da se odazovu akcijama darivanja krvi. Svakodnevno stanje zaliha krvi može se pratiti na službenim stranicama OB Varaždin.

GDCK Novi Marof poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati (18-65 godina) da se odazovu na akciju DDK (ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu DDK). Prije davanja krvi preporuča se popiti dovoljno vode i pojesti lagani obrok. GDCK Novi Marof napominje kako će se akcija dobrovoljnog davanja krvi fotografirati.

Budite darivatelj krvi!
Pokažite plemenitost i otkrijte najbolji dio sebe!
Darujte krv!

Informacije vezano za akcije dobrovoljnog davanja krvi možete saznati u GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16, pozivom na broj 042 611 401 ili na Facebook stranici Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof.